De eerste schoolweek van Jaklien!

Dat Jaklientje van ons, dat ging deze week voor het eerst naar school.
En wat voor een week was dat! 🙂

Om eerlijk te zijn, ik had er een beetje schrik voor. Dat meisje hier, dat is nu éénmaal een verlegen, timide kindje dat na 2 jaar onthaalmoeder nog steeds iedere morgen met traantjes afscheid van mama of papa moest nemen. Naar de ‘grote’ school, dat kwam in mijn ogen niet goed. Is ze niet te jong? Ze komt terecht in een omgeving die ze amper kent. Zal haar vertrouwde wereld niet instorten? Wie zal haar daar beschermen? Maar anderzijds keek ik stiekem wel erg uit naar die dag, en vond ik het allemaal heel spannend voor haar!

En zo wandelden we op maandag 1 februari 2016 voor het eerst naar school. En onderweg kwam er niets anders uit haar mondje dan ‘juf Ellen’, ‘juf Anne’, ‘de Muisjesklas’ en ‘Aientje (Jaklientje) is een MUISJE’! Ze zag het volledig zitten, … tot ze de juf en de klas zag… En toen wij wilden vertrekken waren die vertrouwde traantjes er terug. Maar zoals we ons meisje kennen, weten we dat die traantjes nooit lang duren. Haar nieuwsgierigheid is gelukkig veel groter dan haar angst.

1e schooldag

Haar 1e dag is heel vlot verlopen, ze heeft geen woord gezegd tegen de juf, maar ze heeft flink meegespeeld, geknutseld, geturnd en op de speelplaats van hier naar ginder gehold. Bovenop waren er enkele bekende gezichtjes geweest die voor haar gezorgd hebben, allemaal (speelstraat-) vriendjes uit de buurt.

En daarna? Voor de rest van de dag/avond heeft dat mondje helemaal niet meer stil gestaan! Ze vertelde honderduit over haar dag en over de kindjes, over juf Ellen, kleuren en knutselen, de glijbaan, ze zong een liedje over een clown (ah ja, ’t was bijna carnaval) en ze noemde de dagen van de week op. Onze mond viel letterlijk open… 🙂

Kroontje

En zo is het eigenlijk 5 dagen lang geweest. Wat een flinke meid is ons Jaklientje toch. Wij zijn ontzettend trots hoe ze onze hartjes verwarmt met haar enthousiasme en hoe fier ze is met al haar knutselwerkjes. Op woensdag begon ze te praten tegen de juf, en ’s middags riep ze luidop ‘JUF ELLEN’ over de koer toen ze nog eens wilde zwaaien. Vrijdagochtend stapte ze mooi mee in de rij (aan de slang met de kleurtjes) achter juf Ellen aan, en dat ZONDER traantjes. Hmmm, is er hier eentje verliefd op haar juf? 😉

Trouwens, wat een zalige school. Woensdagmiddag was het zangstonde. De oudere klassen zongen aan de schoolpoort ’t Vliegerke van Walter De Buck! 🙂

Bijenkoningin

Op vrijdag was het carnavalsfeest! Met pannenkoeken!
Ik naaide een 2-tal weken geleden reeds een bijtje-kleedje voor Jaklien met een gratis patroon, nl. het Grace jurkje van de bekende blog emma & mona. Het kleedje werd aangevuld met witte vleugeltjes en bij gebrek aan een diadeem met bollen, is het een kroontje geworden op haar hoofd. Dan maar bijenkoningin! De prinsessen- of K3-periode is hier (gelukkig) nog niet aangebroken!

Varkentje

Toen ik ons meisje op vrijdag ging ophalen, zat ze samen op het bankje te wachten met haar klasgenootjes. Allemaal met een maskertje in de hand. Dat van Jaklien was een varkentje. Ik kan niet beschrijven hoe schattig dat was. Thuis wou ze er jammer genoeg niet mee poseren. Jullie moeten het dus met bovenstaande foto doen. Ze had namelijk net de ‘noppers’ ontdekt, speelgoed dat ooit van haar mama geweest is en tijdelijk in Gent geraakt is voor een wasbeurt.

Noppers

Oef, de 1e schoolweek hebben we overleefd en werd dus best positief ervaren. Al was niet alles rozengeur en maneschijn. ’s Middags op school heeft ze amper gegeten. Ze eet er warm omdat ze liever ‘patatjes’ eet dan boterhammen, maar wellicht was de drukte in de eetzaal een overweldiging voor haar. Ook haar fruitdoosje was nog niet voor de helft leeggegeten en ’s avonds is de maaltijd thuis telkens een ganse opgave geweest. Tja, het zijn lange en zware dagen geweest voor ons meisje. Ondanks dat ze na school steeds heel actief was, merkte je dat ze tegen 18u wel erg lichtgeraakt werd. Vroeg naar bed was de boodschap! De kans om ’s middags bij te slapen in het slaapklasje, of op woensdagnamiddag in haar eigen bedje liet ze voor wat het was. MAMA…, WAKKER…, NIET SLAPEN…

Op naar de 2e week school nu, waar ze terug telkens als eerste de glijbaan op de speelplaats watervrij kan maken. 😉 Maar eerst Krokusvakantie natuurlijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s