Van loopwagentje naar poppenwagen.

Ons kindje nadert de leeftijd van 18 maanden. 6 maanden terug, op haar eerste verjaardag ontving ze van haar grootouders een loopwagentje. Kilometers heeft dat ding intussen afgelegd. Zowel hier in huis als buiten op stap, en in de speelstraat, of naar de winkel en terug en nog veel meer. Stappen doet ons meisje ondertussen al een tijdje zelfstandig, sinds haar 13 maanden om precies te zijn. Maar het loopwagentje, dat blijft een uitstekend klim- en speeltuigje. En sinds de komst van de pop en het poppenwiegje, vond ik het hoog tijd het loopwagentje om te vormen tot een poppenwagentje.

Het handvat was er reeds op voorzien en kon gemakkelijk gekanteld worden. Er restte mij enkel een matrasje, kussentje en dekentje te maken voor de pop. De doos met stoffenrestjes werd erbij gehaald en dit bloemetjesstofje, van Robert Kaufman, werd onmiddellijk in beslag genomen en gecombineerd met een groen paspellint. Oh, wat ben ik zo’n fan van die ‘petit fleurkes’, zoals mijn moeder dat vroeger noemde. Om een beetje contrast toe te voegen maakte ik het matrasje uit een petrolkleurig stipjesstof. Ik vind het resultaat alvast geslaagd! Wat vinden jullie?

Poppenwagen

Poppenwagen

Poppenwagen

Het poppenmoedertje vond het wel leuk toen ze thuiskwam van haar onthaalmoeke Katia. Al is ze toch nog iets te jong om te snappen hoe zorgzaam je met poppen omgaat. 😉 Het popje wordt hier wel eens aan het been door de living gesleept. Maar het spel zelf blijft natuurlijk wel plezant, popje eruit, dekentje eruit, popje erin, dekentje erin, popje eruit, dekentje eruit, Jaklien erin… 🙂

Groetjes Annelien!

Advertenties

Een gedachte over “Van loopwagentje naar poppenwagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s