De 1e verjaardag van Jaklien!

Dit blogje is eigenlijk ‘maar’ een klein beetje in vertraging. 😉 Sinds deze week stapt ons meisje trouwens lustig de living rond, maar dat is een ander verhaal. Wat hier volgt is het verhaal van de 1e verjaardag van Jaklien:

Op 26 juli was het zover. Ons kleine meisje mocht haar eerste kaarsje uitblazen. Hiep hiep hoera voor Jaklien!

Verjaardagsmeisje 1

Toen de dag begon was het meisje toch nog niet helemaal wakker. Maar een nieuw speelgoedje, vlaggetjes en ballonnen, bezoek van de buurvrouw, lievelingseten (courgette) en een middagdutje later, hadden we al een heel ander meisje in huis. En het feest moest nog beginnen!

De grootouders en het merendeel nonkel en tantes waren aanwezig. Het kroontje, ontwerp en uitvoering door mezelf, bleef de rest van de dag op dat kleine hoofdje staan. Kadootjes werden uitgepakt, de koffie uitgeschonken en het werd tijd voor Jakliens eerste taart ooit: de verjaardagstaart! 🙂

Verjaardagstaart

De uitvoering van de taart is een samenwerking tussen mijn man en ik. Er werden 2 verdiepingen gebouwd in biscuit-gebak met tussenin een laagje aardbeienconfituur en slagroom. De afwerking gebeurde met marsepein en suikerpasta en de kikker, een geslaagde creatie van mijn man, hield keurig het kaarsje vast.

Verjaardagstaart 2
De taart viel alvast in de smaak bij Jaklien! De fruitpap bleef verweesd achter.

Later die dag besloten we met z’n allen plaats te nemen op het koertje, de warmte was ondertussen ons huis binnengedrongen. Één kadootje moest nog uitgepakt worden en dat was een loopwagentje voor Jaklien! Toen we haar er achter zetten, curieus welke actie volgen ging, duwde ze haar pas verworven wagentje zelfverzekerd en zonder hulp vooruit. 🙂 Wow, wat gaat dat snel allemaal, wie zet de tijd even stil?

Jaklien viel die avond als een roos in slaap. En ik? Ik fietste nog even naar de Gentse Feesten. Black Elvis,… has left the building…

Gelukkige 1e verjaardag Jaklien!

Verjaardagsmeisje 3

Advertenties

2 gedachtes over “De 1e verjaardag van Jaklien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s