De maandkalender van Jaklien. (9)

Jaklien is vlotjes de 10 maanden voorbij.
Veel zin om stil te zitten en mooi te poseren is er al lang niet meer bij. Uiteindelijk is het toch gelukt een degelijke 10-maandenfoto te nemen. Hieronder vult hij het lijstje aan:

1, 2, 3 en 4 maanden
5, 6, 7 & 8 maanden
9 & 10 maanden

De wereld van Jaklien wordt alsmaar groter. Ze kruipt lustig rond, al dan niet met een snelle vitesse, en dat in ware paracommando-stijl, met haar blokken of eender wat onder de arm. De denkbeeldige lijn die het verbod naar de keuken betekent, wordt echter nog niet helemaal begrepen. 😉
Zichzelf omhoogtrekken tot op haar voetjes, dat gebeurt nog maar sporadisch, maar als wij haar rechtop stellen, dan blijft ze een hele tijd staan.

Mentaal is er deze maand heel wat vooruitgang te merken. Actief speelgoed wordt grondig uitgetest en blokken worden al eens op elkaar geplaatst, of poging tot. Ook bij de onthaalmoeder begint Jaklien volop te communiceren en actief te spelen met haar vriendinnetje Gitte, een leeftijdsgenootje. 🙂
Het brabbelen kent heel wat nieuwe klanken en hele vertellingen worden afgerateld. Ook heeft ze nu begrepen dat ze zelf haar boterhammetje in haar mond kan steken. Al belandt het meeste toch nog steeds op de grond.

Wat ik zelf het allerleukste vond voorbije maand was de intrede van het fietsstoeltje en de vele gezellige fietsritjes samen. Jaklien heeft een comfortabel stoeltje aan het stuur en van hier heeft ze uitzicht over de hele wereld. Oftewel Gent. 🙂 En plezant dat dat is! Ook voor mama!

Hop hop, naar de 11 maanden nu. Nog 2 maandfoto’s te gaan in de maandkalender van Jaklien.

Advertenties

2 gedachtes over “De maandkalender van Jaklien. (9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s