Mama aan Jaklien – Hoofdstuk 2

Dag mijn kleine meisje,

je bent bijna 4 maanden oud, het wordt de hoogste tijd voor hoofdstuk nr. 2.
(Hoofdstuk 1 kun je nog steeds hier nalezen)

De tijd raast voorbij, het lijkt wel gisteren toen je voor het eerst in mama’s armen lag, zo klein en fragiel. Toch heb je sindsdien, samen met ons, een lange weg afgelegd, de vele ontdekkingen zijn talrijk en je bent al zo veranderd!

Jaklientje

Maar wat is er nu allemaal gebeurd sinds hoofdstuk 1?

Er komt veel bezoek langs in de Stropkaai! De nieuwsgierigheid om jou te mogen ontmoeten is erg groot. Ook je vriendinnetje Elodie is langsgeweest. Wat een plezier toch!

Op 1 september is het babybezoekdag in Zonnebeke, taart en koffie in de grote tuin van pépé. Ook je eerste Dekenij-feesten op de Vlasmarkt in Gent zijn een feit! Nonkel Snoop vindt het erg leuk om de wandelwagen voort te duwen.

Je hebt de wiegendoodscreening met glans doorstaan. Mama’s hartje breekt wel een beetje als ze je daar ziet liggen met al die draadjes, maar mama is geen seconde van je zij geweken. En het resultaat is uitstekend! Wat een flinke dochter ben jij!

Papa en mama komen graag buiten met hun meisje. De vele kleine uitstapjes in het Gentse vind jij wel heel plezant, je kijkt er je oogjes uit. En mama heeft veel succes met haar poppetje. Het leven is ineens een pak socialer geworden.

Er wordt een feestje gevierd met de familie Gabriels, vava was 65 geworden en moemoe is er 60. Proficiat! Mama heeft trouwens gewonnen bij het bowlen. 😉

We gaan maandelijks op bezoek bij Kind & Gezin! Mama wordt er iedere keer opnieuw overspoeld met complimentjes omdat het zo goed met je gaat. Zelfs die ambetante vaccins vind je precies niet zo erg.

Ondertussen wordt jouw speeltijd langer en hebben we een park in de living opgesteld. Joepie! Wat is die muziekmobiel toch leuk om naar te kijken! Aapje-girafje-olifantje… Soms is mama te laat om je in je wiegje te leggen en dan doe je, tussen het spelen door, snel een dutje in je park.

Jaklientje

Tijdens het vele spelen heb je je handjes ontdekt! Daar kun je heel veel mee doen, al lijken deze handjes vooral erg lekker te zijn. 🙂 Ondertussen (op 4 maanden) kun je je speelgoed al goed en gecontroleerd vasthouden. Je aapje Bobbie is momenteel je favoriet. Hij heeft ook zo’n leuke, lange armpjes.

Lachen! Sinds je begonnen bent met lachen, is er geen houden meer aan. Je bent een fantastisch mooi lache-meisje. Daar hebben papa, mama, maar vooral jijzelf heel veel plezier aan! De lachbuien zijn talrijk. Je ligt vaak te gieren en soms al van ’s morgens vroeg!

Mama is volop in de weer met kleedjes te maken. Zowel voor jou als voor in het toekomstig (web)winkeltje. Bloemetjes, paddestoelen, eendjes… Mama heeft heel veel inspiratie en die krijgt ze van jou!

Sint-Maarten is langsgeweest op papa’s werk, bij pépé en ook bij métje. Je was enorm onder de indruk van zijn baard. En ook van het speelgoed natuurlijk.

Op ongeveer 3,5 maanden slaap je de nachten door. Dat is wel eens plezant voor papa en mama! Je bent bovendien erg schattig in je slaapzakje. En je kunt ook goed ‘rottekotten'(= wroeten).

Papa en mama hebben ondertussen al eens de hulp van tante Elli en tante Pink ingeroepen. Op jou passen vinden ze allebei heel erg leuk.

Ook zijn we er eventjes tussenuit geweest!
Begin oktober trokken we voor enkele dagen naar Bomal (Durbuy) in de Ardennen. Dat was plezant zeg, wandelen in de bossen, terrasje in Durbuy, in bad met mama, tot rust komen in een veel te grote chalet,… Gelukkig hadden papa en mama wat vrienden uitgenodigd, waaronder je vriendinnetje Rani! 🙂

Bomal

Je evolueert ongelooflijk snel, je reageert al gauw met een lachje als iemand je aanspreekt en ook communiceren met iedereen gaat heel erg goed. Tenzij je liever rondkijkt natuurlijk, want dan krijgt niemand jouw aandacht. En dan spelen we van ping-pong! 🙂

Ook lig je al graag eens op je buikje om te spelen. Je hoofdje gaat naarstig van links naar recht en je hebt een ander kijk-perspectief wat jij natuurlijk fantastisch vindt. Je bent een gezellig ‘pakje’ om vast te nemen en te knuffelen, en je vliegt vaak de hele living door! Dat vind jij hilarisch! Je bent ons acrobatisch meisje. Wat een plezier!

Jaklientje

Ondertussen wordt er vlijtig verder gewerkt in ons huisje. Je kamertje gaat de afwerkingsfase in, de vloer is gelegd, de ingebouwde kasten zijn klaar en de behang- en schilderwerken zijn gestart. Joepie!

Op naar hoofdstuk 3 nu!

Veel liefs, zoentjes en knuffeltjes van je mama!
xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s