Mama aan Jaklien – Hoofdstuk 1

Dag mijn kleine Jaklientje,

het is je mama hier.
Je bent ondertussen voorbij een maandje oud. Wat heb je ons al overweldigd met al je liefde en schattigheid. Wij zijn ontzettend blij met jou erbij en zien je heel heel heel heel heel erg graag! Er staat hier een fantastisch leventje voor je klaar.
Zodus, mijn (hele) kleine meisje, ik wens je veel plezier toe in het ontdekken van onze grote wereld! Je papa en mama staan altijd aan je zij!

Ik start hier de dagboek van je leven:

Jaklien Hilda Gabriels, je bent geboren op vrijdag 26 juli 2013 om 20u50. De Gentse Feesten gaan hun laatste weekend in en er woedt die dag een zwaar onweer boven Gent. Na een turbulente bevalling heb je je papa en mama de schrik van hun leven bezorgd en ben je in de couveuse beland. Er is gelukkig helemaal niks aan de hand en toen mocht je, met enkele dagen vertraging, naar mama op de materniteit. Je weegt bij je geboorte 3 kilo 150 en bent 50 cm groot.
Jaklientjes 1e dagen
En wat een mooi baby’tje ben jij toch! Mama’s kleine poppetje, maar wel eentje met grote handjes. Gouden handjes? Zoals je mama en je mémé? Je lijkt trouwens erg op je papa toen hij klein was, en dat vooral als je slaapt. Een mini-Gabrielske is geboren. 🙂

Jaklientje
Op donderdag 1 augustus gaan we samen naar huis. De ooievaar staat op de uitkijk (cadeau’tje van meneer Hubert en meneer Sardonis) en de woonkamer is versierd met vlaggetjes (je meter en nonkel Snoop). Maar oooh wat ben je moe, gelukkig staat je wiegje klaar!

Jaklientje komt thuis

Hier ben je dan, veilig thuis bij papa en mama. Wij zijn dolgelukkig met ons kleine meisje hier in huis.

Je activiteiten zijn de volgende:
– Eten. Eerst een beetje moedermelk bij mama, HAP… aanvallen! En dan een flesje melk erbij. Je bent een krachtig drinkertje, dat gaat heel erg goed. Ook tijdens de nacht drink je graag je flesje melk, eigenlijk zelfs 2.
– Slapen! Dit lukt je aardig. Overdag lig je in je wiegje beneden en ’s nachts in je bedje in de kamer bij papa en mama, en dat met Gans, je nachtlampje aan. Eens je in een diepe slaap vertrokken bent, noemt papa je een ‘slap vodje’. 🙂
– Wenen. Je bent helemaal geen huilbaby’tje, maar tegen de avond, en vooral tijdens het avondmaal van papa en mama wil je graag wat getroost en gewiegd worden. En dan slaat een huiluurtje wel eens toe.
– Wandelen. Rustig in slaap vallen in de draagdoek dicht tegen papa of mama, of slapen in de draagmand. Maar o wee als je wakker bent. Dan moet je rechtop zitten, dan heb je alles graag gezien. Je bent ons kijk-meisje! Gent heb je nu al grotendeels gezien doorheen je mooie blauwe oogjes.
– Bezoek! De nieuwsgierigen zijn met veel, iedereen wil je graag ontmoeten en knuffelen. De cava vloeit rijkelijk en de vele cadeautjes waaronder enkele gepersonaliseerde spulletjes, zoeken een plekje in huis.
– Mama krijgt hulp. Ria en Sylvie de kraamverzorgsters en Nele de vroedvrouw helpen mama met huishoudelijke klusjes en vele handige tips, maar mama vindt het vooral heel leuk gezelschap. 🙂
– Spelen! Je speeldekentje met bengelende dingetjes en Mozart heb je uitvoerig geinspecteerd, ook het spiegeltje is erg fascinerend. Je hoofdje draait een beetje rond.
– Parkkaffee, op familiebezoek, terrasje in Gent, naar de Jos,… Er is veel te ontdekken in onze stad. De Gentse Feesten heb je jammergenoeg op de valreep gemist. 😉

jaklientje

De zomer van 2013 is er één met stralend en erg warm weer. Veel kleertjes zijn niet van doen. Je hebt vaak genoeg aan een mouwloos rompertje, ofwel door papa en mama ‘je Marcel’ genoemd. Mama zoekt zorgvuldig alle kleertjes en pyjama’s voor je uit. Maar wat groei je snel zeg, je Marcellekes, waar eerst zoveel ruimte in was, zijn nu al bijna te klein.

En dan, ineens was het er, dat eerste fantastisch mooie glimlachje van je. Een echte lach van welbehagen! 🙂 En dat is het allermooiste dat mama ooit gezien heeft in haar leven! Nu je begonnen bent met lachen, is er geen houden meer aan. Je bent een content Jaklientje, Pralientje!

Voila, hoofdstuk 1 van mama aan Jaklien. Ik ben erg benieuwd wat ik je de volgende keer mag vertellen.

Veel liefs, en een dikke zoen van mama!

Advertenties

Een gedachte over “Mama aan Jaklien – Hoofdstuk 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s